Vappukin on jo illassa.Kamalaa,miten aika rientää nopeasti.Täällähän ei sillee vappua juhlisteta kuin Suomessa, karnevaaliaika on helmikuussa laskiaisen aikaan,mutta kyllä vappumarssit ja puheet pidetään.Puutarhassa ollessani olin kuulevinani vappumarssimusiikkia jostain "keskustasta".Joillakin alueilla vietetään 30.4-1.5 noitien yötä (Walburgisnacht=Walburgin yö=vappu),olen itsekin ollut Berliinissä vappuna noidaksi pukeutuneena,ja poliisit pysäyttivät mieheni siskon (50 ja risat) ja minut (40 ja risat)ja kysyivät,mikä merkitys meidän mustilla kaavuilla on :) Siis kaikki eivät tunne tätä traditiota. Simaa tein ja tippaleipiä, aina olen leiponut munkkeja,ja nyt Christophin kanssa kokeiltiin muuta,ihan ok onnistuivat.

1516158.jpg

 

 

Isänpäivä sattui samalle päivälle,ja meidän iskälle leivoin sitruunakakun,kun tykkää ihan tavallisista kuivakakuista eniten.

1516152.jpg

 

Onhan täällä tämä päivä vapaapäivä,ja lapsilla ja miehellä vielä huomennakin vapaata.Viileä tuuli on auringosta huolimatta ollut, ja vain +15 astetta, mutta olen iloinen,että Suomessa on ollut lämmintä :) Harmi vaan,että suomalaiset juhlivat hieman liikaa....

Tässä kuvassa meidän Sanna odottelee pääsyä aurinkotuoliin (=aurinkoa siis odottelee),huom. aurinkorasvapullo peitolla:)

1516233.jpg