Eilen oli tämän jakson viimeinen aurinkopäivä.Aamulla jo mittari näytti kuudelta +17 ja äkkiä se siitä nousi +23 ja sain taas iltapäivällä tilaisuuden istua auringossa ja lukea (kun työt oli tehty :). Illan myötä alkoi pilviä kerääntyä siihen malliin,että sadetta uhkaili,mutta vielä klo 20 oli +20 astetta. Yöllä sitten tuuli niin, että nurkissa vinkui,mutta ei satanut. Aamulla ennen kuutta tänään oli +17 astetta ja kun vein koirat aamulenkille, niin tihutteli vettä ihan pikkuruisen.Siitä kehittyikin sitten ihan kunnon sade ja mittari laski äkkiä +13. Viittätoista astetta ylemmäs ei olla vielä päästy ja ihan lyhyitä taukoja lukuunottamatta on sadellut.

Mutta ei siinä mitään surkuteltavaa ole ollut.Kun työni sain tehtyä, käperryin lukemaan "Vi barn i Bullerby" siis Astrid Lindgreniä pà svenska (tässä läppärissä ei ole ruotsalaista oota). Sitten tuli sadetauko,lähdin koirien kanssa lenkille,menin suihkuun ja nyt valmistelen itseäni pikkuhiljaa ystävämme synttäreille,kivaa! Tiedossa hyvää ruokaa,mukavia ihmisiä ja sillee.Ainoastaan ajomatka 120 km tietää sitä,että olemme myöhään takas kotona (siis Rooma pitää laittaa nauhalle).

Ja ihanaa, kulta tuli työmatkalta juuri, ja poikammekin soitteli Italiasta luokkaretkeltä. Eihän tässä siis kannata mitään sadepäivää surra,elämä hymyilee.