Eilen löysin mannaryynien seasta jotain jauhohörhöläisiä,en tiedä miten ne ovat sinne joutuneet.No siinä sitten koko kaappi tyhjäks ja kaikki avonainen sen kummempia mietteitä pois,pois.Ei se kova homma ollut,siivoan säännöllisesti (keittiön) kaappeja,ja olisin kuitenkin tässä marraskuussa vielä sen, ja muut keittiön kaapit ottanut käsittelyyn.Nyt on yksi kaappi vähemmän.Isommat varastothan meillä on kellarissa (jossa myös käyn kaikki säännöllisesti läpi)ja keittiön kaapissa säilytetään vain pieniä määriä,joten tappiota ei paljoa tullut.

Ruuaksi valmistin Ranskalaisia lihakääryleitä,oliskohan resepti jostain ikivanhasta Kotivinkistä,en tiedä,mutta oli eka kerta kun tällä reseptillä tein:

4 viipaletta naudan paistia (suht ohuita siivuja,jotka voi helposti rullata)

100 g valkosipulituorejuustoa

hienonnettua persiljaa

suolaa,valkopippuria

voita tai margariinia paistamiseen

lihalientä ja mausteita maun mukaan kastikkeeseen sekä loraus kermaa

Lihaviipaleet "voidellaan" juustolla ja maustetaan,kääritään rullalle ja kiinnitetään hammastikuilla (laitoin lisäksi langalla).Ruskista pannulla/kattilassa,lisää lihaliemi ja mausteet ja hauduta noin 20 min..Mausta ja suurusta kastike oman maun mukaan.

Lisänä oli perunapyöryköitä ja mustajuurta, sekä jälkkäriksi suklaakiisseliä:

1/2 l maitoa

3/4dl fariinisokeria

3rkl maissitärkkelysjauhoja

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki paksupohjaisessa kattilassa (paitsi vaniljasokeri),kuumenna seosta koko ajan sekoittaen,kunnes sakenee.Keitä vielä noin 2-3 min.Mausta kiisseli vaniljasokerilla.Jäähdytä (tarjoiluastioissa)ja tarjoile marjojen kanssa.

Resepti löytyi Kotivinkistä nro 14/2008

Palanpainikkeeksi katsoin vielä kesällä Suomesta ostaman DVD:n "Sooloilua",pääosissa Saija Lentonen,Kari-Pekka Toivanen ja Kristiina Elstelä.Tykkäsin kovasti,varsinkin hyvistä näyttelijävalinnoista,vaikka tällä kertaa "jouduin" katsomaan yksin.