Tykkään kovasti leipoa,mutta olen sellainen "kausiluontoinen" leipuri,tarvitaan inspis,niin johan syntyy joka päivä jotain.Tai on tulossa vieraita,niin minä huolehdin leipomisesta.No nyt on pitkän aikaa ollut se leipomisinspis kateissa,ja eilen rupesi tekemään mieli Fetajuustopiirakkaa.Koska oli kaupassakäyntipäivä,niin sieltä sain puuttuvan fetan mukaani ja hieman lisää margariinia,joka on loppumaisillaan.Kaikkea muuta tarvittavaa löytyy aina kaapista,jopa pinaattia,joka on yksi meidän perheen lempikasviksista.Kaupassa sitten 17 v. tyttäremme kysäisi isältään,että tuleeko meille vieraita,kun äiti puhuu leipomisesta :)

Piirakka maistui kaikille iltapalaksi.Oma ohjeeni oli kadonnut jonnekin ja googlettamalla löytyi tämä www.kotikokki.net sivulta:

pohjaan tarvitaan 100g margariinia

                           2,5 dl vehnäjauhoja

                           0,5 dl kylmää vettä

                           0,5 tl suolaa

pohjan ainekset sekoitetaan nopeasti,ei vaivata.Piirakkavuoka n.27 cm voidellaan ja taikina painellaan pohjalle,puoleksi tunniksi jääkaappiin ja sillä aikaa täyte valmistuu mutkattomasti:

                          150g fetaa

                          150g pinaattia

                          sipuli

                          3 kananmunaa

                          2dl kermaa

                          mustapippuria

Puolen tunnin jälkeen pohja laitetaan suoraan jääkaapista 200-asteiseen uuniin 10 min. esipaistumaan.Mitä tänään syötäisiin-ohjelmasta sain vinkin painella alumiinifolio pohjan päälle esipaistamisen ajaksi,mikä osoittautui hyväksi vinkiksi.

Esipaistetulle pohjalle keskenään sekoitetut feta,pinaatti ja pilkottu sipuli,päälle kaadetaan munakermaseos,joka on maustettu mustapippurilla.Piirakkaa paistetaan 200 asteisessa uunissa 45-55 minuuttia, ja sitten herkutellaan.Ruokajuomaksi eilen maistui "testissä" ollut tsekkiläinen tumma olut Breznak- oli muuten hyvää .

Iltalehden eräs sivuotsikko mainitsi lehdestä löytyvän huippukokki Sara la Fountainin krapulavinkkejä pikkujouluaikaan.Minun vinkkini on,että järki käteen,siis etukäteen, oli sitten pikkujoulu tai ei :)