Joulupäivän aamu on valjennut myrskyisenä.Tuuli vinkuu nurkissa ja kaikki kolisee joka puolella.Heräsin vaille 7 ja säikähdin,että olin missannut Jouluaamun jumalanpalveluksen TV:stä (täällä tunnin jäljessä kello Suomen ajasta)mutta lähetys Espoon tuomiokirkosta alkoi vasta klo 8, eli juuri minulle parahiksi.Olisin taas kerran halunnut mennä Jouluyön messuun,mutta en yksin.Kukaan perheestä ei jaksanut illalla lähteä....

Jouluaatto oli traditioita täynnä.Juhla-aterian söimme noin klo 18, sitä ennen tietysti luimme Jouluevankeliumin.Tarjolla oli kaikkea ihanaa itsetehtyä, ja jotain valmiina hankittua.Imellettyä perunalaatikkoa,porkkanalaatikkoa,itsesuolattu kinkku (14,5 kg, eikä niin paljoa jäljellä)juoksutunjuustoa,graavilohta,tomaattisilakoita,sinappisilakoita (kalat valmisti Gerhard),savulohta,jonka ostimme valmiina,hunajaisia lanttukuutioita,herneitä (pakkasesta,ei omasta maasta),omenapunakaalia (pakkasesta valmiina,yleensä teen itse, senkin,nyt oli houkutteleva tarjous "pakastemieheltämme),sinappinen ja omenainen kinkunkastike a lá Gerhard. Massut oli täynnä, vaikka näitä voisi tehdä ympäri vuoden,niin en siihen rupeaisi, niin hyvältä kaikki maistuu kerran vuodessa.

Ennen lahjoja lauloimme yhdessä ja luin joulusadun,kuusessa paloi oikeat kynttilät ja perhe oli yhdessä.Myöhemmin pelasimme TrivialPursuitia yhdessä,pukki toi sen lahjaksi perheen yhteisiä hetkiä varten.

Mitä puuttui: sisarukseni perheineen.Yksi veli oli yrittänyt soittaa parikin kertaa,toisella kerralla olimme syömässä,toisella jo nukkumassa.Olimme nimittäin untenmailla jo klo 22.Toiselta veljeltä tuli SMS ja siskolta SMS aiemmin päivällä. Tältä päivältä odotan yhteisiä perhehetkiä pelien ja DVD:n seurassa.Vielä muut nukkuvat.