Taas on aikaa vierähtänyt,kun tänne olen kirjoitellut.Tarvitsisin vuorokauteen lisää tunteja, on niin paljon kaikenlaista.
Nyt on yksi vuoden kauneimmista ajoista alkamassa, adventtiaika. Meillä on jouluvalot ulkona ja sisällä laitettu ja adventtikranssin ensimmäinen kynttilä sytytetty. Perinteisesti Sanna leipoo ekat joulutortut tänään,mutta on meillä tänään jotain hieman kokeilunmakuistakin; olen aina ollut kiinnostunut Thanksgiving eli kiitospäivän vietosta Amerikan mantereella, USA:ssahan tämä oli virallisesti se Kiitospäivän viikonloppu, itse Thanksgiving oli torstaina. Ajattelin sitten nyt tänään laittaa pelkistettyä kiitospäivän ruokaa, joka nyt muuttui niin,että tehdään Gerhardin kanssa yhdessä. Gerhard on keittiössä valmistamassa kalkkunan täytettä, josta meillä on jo kokemusta,että se täyte on hyvää.Minä teen sosetta bataatista ja alkuruuaksi on maissikeittoa. Lisäkkeenä kastanjoita ja ruusukaalia tai parsakaalia. Ensi vuodeksi saan toivottavasti kirjekavereilta "perhereseptejä" suoraan USA:sta ja katsotaan,mitä kivaa se tuo tullessaan.Entiset naapurit tulevat syömään kanssamme.
Eilen illalla olimme heidän kanssaan "yökirppiksellä", mukaan tarttui keittokirjoja, mm. meksikolainen, sekä "Joulu Rosamunde Pilcherin kanssa",minä kun olen Englanti-fani.Sitten isohko Ihaa-pehmolelu,minulle tietysti!!! Tänään lounaan jälkeen menemme ensimmäiselle joulumarkkinakierrokselle.
Ensimmäiset joulukortit ovat jo postissa ja loput odottavat postitusta enemmän tai vähemmän valmiina. Kortteja on jo saapunutkin muutama tähän päivään mennessä.Valitettavasti jouluvieraita Suomesta ei tule tänäkään vuonna,nyyh,mutta sitten uutena vuotena!!!
Pikkupakkaset on täälläkin alkaneet ja maassa on sen verran lunta,että näyttää kauniilta.Nyt on pakko lähteä keittiön puolelle,toivottavasti ateria onnistuu.
Kommentit